De IT Engineer

Wij zorgen ervoor dat IT'ers foutloos, snel & slim kunnen ontwikkelen. Honderden ontwikkelteams zijn al succesvol geholpen door ons. Bent u de volgende?

Onze engineers helpen bij het oplossen van storingen aan de IT infrastructuur bij onze klanten. Zij zijn op de hoogte van de nieuwste technologieën en inzichten, overleggen en zetten draadloze en kabelnetwerken op. Zij zijn netwerkbeheerder en probleemoplosser, beveiligen uw netwerk zowel passief als actief.

Het begint bij een goed ontwerp. Het lijkt zo voor de handliggend, maar wij gaan verder. Wij willen niet alleen een goed ontwerp, maar een ontwerp dat aansluit bij de wensen van uw organisatie. Door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen, willen wij met u de vraag achter de vraag achterhalen. Onze IT-consultants en projectmanagers creëren overzicht in infrastructuur-, onderhouds-, en beheerprojecten. Ook als u behoefte heeft aan een onafhankelijk IT advies of een second opinion staan onze adviseurs voor u klaar.

Netwerk Engineer

Is uw netwerk betrouwbaar en altijd beschikbaar?
Hoe krijgt u grip op uw netwerk?

Een goed advies over uw netwerkinfrastructuur is goud waard. Het netwerk is de ruggengraat van uw ICT geworden. Steeds meer apparaten moeten draadloos aangesloten worden, daarom is het essentieel om te kijken naar security, rolebased access (RBAC) en het design van uw netwerk. Wij zijn specialist in het ontwerpen, implementeren en beheren van complexe IT-infrastructuren.

Server

Servers zijn in de IT infrastructuur onmisbaar.
Het is dit systeem dat veelal alle rekenkracht voor zijn rekening neemt. De servers dragen zorg dat uw applicatielandschap wordt aangeboden aan uw gebruikers. De serversystemen worden steeds complexer en tegelijk stabieler, energiezuiniger en de performance neemt toe. Veelal zijn het systemen waarop gevirtualiseerd wordt, om meerdere virtuele machines (VM's) te consolideren op slechts één fysieke server. Dat wil overigens niet zeggen dat er op deze systemen geen bare-metal installatie kan plaatsvinden. Het is van groot belang om een juiste en passende serverinfrastructuur voor uw IT-landschap te kiezen.

Wilt u ook eenvoudiger beheer en kosten besparen?
Serverhardware is er in vele varianten. De veelal bekende 19" rackservers van 1U, 2U of zelfs 3U of 4U. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om te kiezen voor blade servers. Bladeservers verhogen de dichtheid per vierkante meter. Ook kan er door middel van bladeservertechnologie eenvoudiger geschaald en gestandariseerd worden, wat uiteindelijk resulteert in eenvoudiger beheer en kostenbesparing.

IT-infrastructuur

FlexCloud Servers
Storage
Netwerk IT Infrastructuur
Samen met onze partners vormen wij een slagvaardige organisatie met professionele en uiterst gemotiveerde medewerkers die proactief inspelen op nieuwe inzichten en mogelijkheden. Wij zorgen ervoor dat bedrijfskritische IT-infrastructuren van onze klanten soepel draaien met onze unieke 24/7 service-organisatie die is opgedeeld in 3 poules van specialisten. Daarnaast beschikken wij over een eigen Network Operations Center (NOC). Wij bieden u specialistische monitoringsmogelijkheden aan.

Vanuit IT Systems Beheer & Support levert IT Systems beheer- en supportdiensten. Onze consultants helpen bij het oplossen van storingen aan de IT-infrastructuur bij onze klanten. Daarnaast beschikt IT Systems over een eigen NOC (Network Operations Center). Het optimaal functioneren van de IT-infrastructuur is cruciaal voor de continuïteit van uw bedrijf. Naast het ontwerpen en installeren van een passende infrastructuur is het goed onderhouden en beheren van groot belang.

Advies & Consultancy

Wij voorzien u graag van gedegen advies.
Door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen, willen wij met u “de vraag achter de vraag” achterhalen. Uiteindelijk levert dit een ontwerp op waaruit duidelijk blijkt welke oplossingen gekozen zijn en waarom deze keuzes zijn gemaakt zodat u weet wat u krijgt. Wij zijn een pragmatisch en nuchter bedrijf en we vinden wederzijds vertrouwen van groot belang. Wij gaan voor een goede en gezonde samenwerking en niet voor de snelle deal! We zullen de gestelde doelen samen met u nastreven.

Is uw netwerk (nog) optimaal?
De specialisten van IT Systems kunnen u ondersteunen bij netwerkoptimalisatie. Denk daarbij aan performance-analyse, wireless LAN-analyse, Netwerktroubleshooting en Netwerkaudits.

Onze IT consultants en projectmanagers creëren overzicht in infrastructuur-, onderhouds-, en beheerprojecten. Maar ook als u behoefte heeft aan een onafhankelijk IT advies of een second opinion, staan onze adviseurs voor u klaar.

IT Systems denkt graag met u mee over complexe IT projecten en vraagstukken. Onze consultants en projectmanagers streven ernaar dat u efficiënter kunt werken en kosten kunt besparen dankzij een acurate projectplanning, heldere analyse en een duurzaam advies op maat. Onze ervaren consultants voorzien u van gedegen advies.

Kortom, met IT Systems is uw IT geregeld!

IT Beheer - IT Support - IT Management

Het optimaal functioneren van de IT-infrastructuur is cruciaal voor de continuïteit van uw bedrijf. Naast het ontwerpen en installeren van een passende infrastructuur is het goed onderhouden en beheren van groot belang.

Dit maakt ons uniek:

  • Wij hebben een eigen Network Operating Center (NOC) dat 24/7 beschikbaar is. Hiermee kunnen wij uw beheer 365 dagen per jaar overnemen;
  • Wij hanteren een single point of contact naar u toe, maar aan de achterkant zijn we een flexibele multi-vendor organisatie en onderhouden we nauwe contacten met leveranciers. Hierdoor kunnen wij snelle responstijden garanderen;
  • Onze ondersteuning gaat ver. Van server-, storage- en netwerkinfrastructuren tot besturingssystemen en applicaties. Elk met specifieke ondersteuningsmogelijkheden;
  • Wij bieden maatwerk: pro-actieve of reactieve support. outsourcing. Telefonisch, remote of on-site; onze ondersteuning kan geheel op uw behoefte worden afgestemd. Ons streven is het voorkomen van problemen. Lukt dat niet, dan zorgen wij voor een snelle, adequate aanpak van vragen en problemen door onze professionele mensen met een hoog kennisniveau. Dit doen wij op basis van onderhoud- en beheerafspraken die passen bij uw organisatie.

Kortom, met IT Systems is uw IT geregeld!

IT Security

Hoe gaat u om met security, is uw bedrijfsdata wel veilig?
Uw bedrijfsdata is van groot belang en u wil niet dat deze zomaar op straat belandt.

Beveiliging van informatiesystemen staat tegenwoordig hoog in het vaandel.
In het verleden waren berichten omtrent beveiligingslekken in IT-infrastructuren sporadisch, terwijl nu regelmatig beveiligingslekken worden ontdekt en hiermee gevoelige informatie op straat of in verkeerde handen terecht komt. De impact van beveiligingslekken is per organisatie verschillend. Met de komst van “de cloud” is het voor organisaties een steeds grotere uitdaging om bedrijfsdata goed te beveiligein. Hoe wordt bijvoorbeeld de data in “de cloud” opgeslagen? Hoe vindt het transport plaats tussen “de cloud” en medewerkers? Hackers, virussen en malware worden steeds geavanceerder, waardoor dit ook steeds geavanceerdere beveiligingsvraagstukken oplevert.

IT Systems kan u helpen de beveiliging van uw informatiesystemen te ontwerpen, waardoor lekken tot een minimum worden beperkt.

IT-audit
Wilt u een audit laten uitvoeren, bijvoorbeeld op de technische infrastructuur, operationele informatiesystemen, de procesinrichting of compliancy? De specialisten van IT Systems helpen u graag hierbij.

Forensisch IT-onderzoek
Steeds meer organisaties zijn slachtoffer van cybercriminaliteit. Om de fraudebestendigheid van uw IT-infrastructuur te toetsen, kunnen we forensisch onderzoek uitvoeren. Een security scan geeft inzicht in de mogelijke kwetsbaarheid van de internet- en/of intranet-omgeving.

Quick scan informatiebeveiliging
Ook is het mogelijk om met een quick scan in korte tijd inzicht te verkrijgen over de stand van zaken met betrekking tot uw informatiebeveiliging.


De Hardware Engineer

Adviseert en repareert (computers, laptops, servers en harde schijven)
Herstelt data
Assembleert gaming- en grafische systemen

Computerhardware-engineers onderzoeken, ontwerpen, ontwikkelen en testen computersystemen en componenten zoals processoren, printplaten, geheugen & opslag, netwerken en routers. Onze inventieve ingenieurs stellen voor u de perfecte machine samen.

Taken

Computerhardware-engineers doen het volgende:

Ontwerpen van computerhardware en creëren blauwdrukken van te bouwen computerapparatuur
Testen van de voltooide modellen van de computerhardware die ze ontwerpen
Analyseren van de testresultaten en passen het ontwerp naar wens aan
Upgraden van bestaande computerapparatuur zodat deze met nieuwe software werkt
Toezicht houden op het fabricageproces van computerhardware
Bijhouden van kennis over trends en nieuwe technologie

Veel hardwaretechnici ontwerpen apparatuur met processoren en andere componenten om te verbinden met het internet (IoT). Er zijn bijvoorbeeld veel auto-onderdelen met computersystemen erin verwerkt, ook steeds meeer medische apparaten worden ontworpen door computerhardware-engineers met een computersysteem en de mogelijkheid om verbinding te maken met internet.

Hardware engineers zorgen ervoor dat hardware-componenten samenwerken met de nieuwste softwareontwikkelingen, daarom werken hardwaretechnici vaak samen met softwareontwikkelaars. De hardware en software voor een mobiele telefoon worden bijvoorbeeld vaak gezamenlijk ontwikkeld. Hardware engineers kunnen ook wat standaard computerprogrammering uitvoeren en computercode testen.